11 юли 2007

Работници на летището протестираха заради забавяне на заплатите
www.burgasinfo.com - 11.07.2007 12:28



Забавяне изплащането на заплатите
на служителите на звено “Перонно обслужване” е причината те да не започнат работа, съобщиха в официално становище до медиите от ръководството на летището.
Директорът Калин Барзов се срещнал с протестиращите. На срещата станало ясно, че парите са забавени по независещи от дружеството причини.
Веднага след това всички служители се върнали на работните си места.
Както Бургас инфо ви информира служителите на звено “Перонна механизация” в бургаското летище спряха работа за половин час в знак на протест срещу ниското заплащане и лошите условия на труд. Заплатите на служителите са по-ниски с близо 100 лева в сравнение с миналата година, а работата се е увеличила двойно. Не ни дават аванс, а работните облекла ги получаваме с голямо закъснение, казаха работещи на летището.
Писахме вече две писма до ръководството, но ответна реакция нямаше, казаха още от там.
Вторник е най-натовареният ден от седмицата за летище Бургас.
Обработени са 25 850 пътници и 165 полета като в периода от 19.30 до полунощ са обслужени 9 062 пътници, 51 полета и близо 140 тона багаж , което е 35 % от всички преминали през терминалите на летище Бургас пътници за изтеклото денонощие.
Германско-българският консорциум "Фрапорт" пое управлението на летищата в Бургас и Варна през септември миналата година.

1 коментар:

easyjet каза...

Да ръководството в лицето на Барзов
сгреши.Можеше да се вслуша в предупрежденията на синдикатите.